Подпишете без да излизате от вкъщи

Вече можете да подписвате документи по Вашата имотна транзакция с електронен подпис, без да е необходимо да идвате до наш офис.

За кои документи можете да си спестите пътуването като подпишете онлайн

 • Договор за посредничество – можете да ни възложите да Ви съдействаме за покупката, продажбата или отдаването/наемането на имот, като подпишете договора си с Явлена от разстояние;
 • Договор за депозит/гаранция – след избор на имот за покупка и уточняване с Вашия консултант в Явлена параметрите на Вашето предложение, можете да разпишете електронно Договора за депозит – за да потвърдите сериозното си намерение;
 • Предварителен договор за покупко-продажба – след уточняване параметрите на сделка за покупко-продажба и съгласуване текста на договора чрез Вашият консултант в Явлена, можете да разпишете своя Предварителен договор от дивана у дома;
 • Договор за наем – при договорени условия за сделка за наем, но невъзможност от Ваша страна да присъствате лично, можете да подпишете дистанционно Договора за наем, предварително съгласуван с Вас.

4 Стъпки за снабдяване с електронен подпис изцяло онлайн и напълно безплатно*

В няколко лесни стъпки можете да се сдобиете със своя електронен подпис от Evrotrust:

 1. През мобилно устройство последвайте този линк: линк. Той ще Ви отведе в Google Play или App Store в зависимост от телефона, който ползвате. От там можете да свалите приложението на Evrotrust за електронно подписване на документи.
 2. След като го свалите, следват няколко прости стъпки за идентификация и осигуряване на Вашата сигурност. Стъпките можете да следвате директно в приложението или да се информирате предварително в следното видео: видео .
 3. Когато свалите приложението, Вашият брокер ще Ви изпрати необходимите документи, които изискват Ваш подпис в pdf-файл.
 4. Вие ще можете да го подпишете дистанционно през приложението на Evrotrust и да го върнете към Явлена, след което ще получите Вашия електронно разписан екземпляр.

*Първите 3 разписани от Вас документа за срок от 1 година са безплатни. Ако желаете да продължите да ползвате електронния подпис, можете да се абонирате за един от двата достъпни плана - бизнес или неограничен, в зависимост от честотата на използване. Единият включва 5 подписвания или идентификации на месец, а другият - неограничен брой.

За кои документи не можете да ползвате електронен подпис

 • Документи, за които законът изисква Нотариална заверка на подпис и/или съдържанието им (например Пълномощни за продажба или покупка на имот и декларациите към тях и др.);
 • Документи, подлежащи на вписване в Имотен регистър към Агенция по вписванията (например Нотариален акт):
 • Договор за наем или Предварителен договор, не могат да бъдат подписани с електронен подпис, ако страните искат същите да бъдат вписани в Имотен регистър към Агенция по вписванията.

Ако имате въпроси или необходимост от допълнителни уточнения кои документи можете да разпишете електронно и кои не, можете да ги отправите към нас чрез формата за запитвания на тази страница.