Обичаме клиентите ни да са информирани

Явлена споделя с теб

Какви имоти се търсят през април и падат ли цените?

Image

Жилища в строеж и извънградски къщи – най-търсени по време на пандемията.

Неизбежните промени в ежедневието ни направиха по-адаптивни. Така и пазарът на недвижими имоти се приспособи към извънредното положение и започна плавно да излиза от вцепенението, в което изпадна в края на март, когато интерес към покупки и наемане на жилища почти нямаше.  

Новото строителство – хит последните години

Интересът на търсачите на нов дом в момента е насочен към градски жилища в строеж. Търсенето на този тип имоти се поддържа от възможностите за разсрочено плащане и  по-малка първоначална вноска. Тези условия заедно с големия  избор от налични апартаменти привличат купувачите и така голама част от сделките за първите три месеца на 2019 година търсачите на нов дом сключиха за имоти в нови сгради.

Днес интересът към ново строителство е резултат и от условията на пандемия. Адаптирали се към новата обстановка и стараещи се да запазят своето здраве и това на другите, купувачите странят от огледи на жилища, в които към момента се живее. Нашите брокери от своя страна избягват огледи на място, като максимално се възползват от дигиталните възможности за виртуални огледи с помощта на видео, 360-панорами или „отдалечена разходка“ по време на видео разговор, като винаги разполагат и с по-подробни снимки на имотите. От 30-годишния си опит знаем, че въпреки възможностите на дигиталния свят хората искат да усетят духа на новия си имот на място, преди да направят своята инвестиция.

Пазарът на имоти по време на пандемия?

Домът е там, където е семейството, особено по време на пандемия. Светът се освободи от забързаното ежедневие и сега хората прекарват повече време със своите близки вкъщи. Домът не е просто имот, а убежище по време на кризисна ситуация. Откъсването от света е възможност за преосмисляне на ежедневието и на възможностите, които бихме искали да […]

Селските къщи – новият тренд

Промените в ежедневието накараха мнозина да поразмишляват. Животът в апартамент може да се превърне в сериозно предизвикателство, когато паркът е на една ръка разстояние, но отговорността задължава да се наслаждаваме на слънчевите лъчи единствено от балкона. Ето, че днес забелязваме, преобладаващо търсене из цялата страна за селски парцели и къщи – хората оцениха възможността да имат отдалечено от гъстонаселените места кътче, двор, зеленина, където да могат да почиват на спокойствие и да имат възможност да излизат на въздух.

Месец след началото на извънредното положение купувачите очакват цените да паднат, за да купуват „без пари“, но към момента продавачите не са настроени към големи намаления в цените.
Наблюдаваме спад в интереса към недвижими имоти, въпреки това намаления в цените се забелязват само при надценени имоти, на чиито офертни цени и без извънредно положение, трудно биха се сключили сделки.