Обичаме клиентите ни да са информирани

Явлена споделя с теб

Наемите по време на извънредно положение

Image

Извънредните ситуации са нови възможности. Те са момент, в който да анализираме своите планове за бъдещето, когато икономическият подем ще донесе нови плюсове.

Пазарът на недвижими имоти забави темп и промяната се усети, както при продажбите, така и при наемите. Най-сериозно пандемията се отрази върху празните търговски площи, чийто брой нараства.

Няколко съвета, над които да помислите

Много добър вариант е собствениците на търговски площи под наем да влязат в диалог със своите наематели и да помислят за предоговаряне на условията.

Гратисен период по време на пандемия?
В случаите, в които наемодателите не могат да си позволят гратисен период от месец-два, Явлена препоръчва да помислят за намаление на наемната цена с до 50% по време на извънредното положение.

Преди промяна на наемните условия, съветваме всички наемодатели да вземат под внимание плащанията преди извънредното положение и да направят съпоставка как наемателите се справят сега, за да преценят правилно своите действия.

Бъдете внимателни!

Помещенията, които са без наематели в момента, вероятно ще останат празни поне един-два месеца след края на пандемията, докато се намерят нови наематели. Това неминуемо ще има негативно отражение върху приходите от наем.

Явлена съветва да останете верни на своя бизнес подход, но да не забравяте да бъдете съпричастни.

Чуйте и съветите на нашите брокери в следващото видео: