Обичаме клиентите ни да са информирани

Явлена споделя с теб

Пазарът на недвижими имоти не е под карантина

Image

Развитието се катализира от трудности и кризи.

Последните седмици изправиха света пред ново предизвикателство, което ни обедини в каузата за опазване на здравето и живота. Кризисната ситуация, която накара милиони хора да останат у дома оказва влияние и върху развитието на икономиката. Ефектът от извънредното положение върху пазара на недвижими имоти зависи от степента на развитие на ситуацията, но мнозина вече очакват замразяване на цените на имотите. Е, това е силно казано. 

„Очакваме успокояване на пазара на недвижими имоти. Рано е да се каже дали и как ще се отрази такава криза на цените. Всичко зависи от продължителността ѝ.“, споделя Изабела Клисарска – управител на Явлена.

Изборът на нов имот или решението за раздяла със стария се превърна в отложена във времето, прецизно обмислена стъпка. Интерес все пак има. Особеното при сделките с недвижими имоти в извънредна ситуация е изискването за доказване на неотложност на сделката, съгласно новия Закон за мерките и действията по време на извънредно положение.

Елементите около сделките с имоти са много, а напоследък притесненията също. Един от въпросите, които пулсират в съзнанието на ‘инвеститорите‘ в нов имот е финансирането. Ще Ви успокоим с новината, че банките работят и Явлена поддържа комуникация с тях, което дава възможност да си отговорите на всички притеснителни въпроси, като потърсите експертни съвети онлайн или по телефона.

Огледите на имоти не са под карантина!

В момента комуникацията се случва почти изцяло онлайн – правим видео разговори, видео огледи (през вайбър, скайп) или огледи през 360-градусови панорами и видео заснемане. 

Нека обстановката не отменя всичките Ви планове. Съобразете се с мерките за безопасност и направете огледа, който сте планирали. Вижте нашите съвети за безопасен оглед на имот:

Съвети за оглед по време на епидемия за всички продавачи на имоти.
Четири съвета при оглед на имот по време на епидемия за брокери.

„Това което се случва в момента ще даде възможност за развитие на бизнес процесите в много посоки.“, споделя още Изабела Клисарска. Вижте повече в следващото видео:

Последвайте ни в социалните мрежи!