Домът е там, където е семейството, особено по време на пандемия.

Светът се освободи от забързаното ежедневие и сега хората прекарват повече време със своите близки вкъщи. Домът не е просто имот, а убежище по време на кризисна ситуация. Откъсването от света е възможност за преосмисляне на ежедневието и на възможностите, които бихме искали да се открият пред нас след края на пандемията.

В унисон с обстановката по света и пазарът на недвижими имоти забавя своя ход, но хората продължават да считат дома си за крепост, което определя необичайната активност на пазара на недвижими имоти по време на настоящото извънредно положение в някои райони в страната.

„Много е интересен пазарът през последните две седмици. От гледна точка на това, че има градове в страната, където активността се увеличи. И това са черноморски градове. Там където хората отиват, за да нямат контакт и комуникация с други хора. А в големите градове изключително силно намаля интереса по отношение на сделки.“, споделя Страхил Иванов – изпълнителен директор на Явлена.

Ограничения по време на пандемия

Ограниченията, които ситуацията налага забавят пазара на недвижими имоти – сделките се отлагат защото в момента е сложно снабдяването с документи за продавачите, а за купувачите възникват трудности с финансирането. Когато времето сякаш е спряло, пазарът на недвижими имоти продължава своя ход, но променя темпото си.

Дали забавянето сега би довело до промяната в нагласите на хората след кризисната ситуация?

Динамиката е част от мисленето. Притихнали в своите домове имаме добра възможност да развихрим въображението си и да мислим извън схемата на своя имот. Времето, прекарано у дома със семейството, поражда положителни емоции, но дали мястото у дома е достатъчно за всички? Веднъж стигнали до подобни размишления, предприемате и първите стъпки в търсенето на по-добър имот (www.yavlena.com).  

Пандемията поставя физически ограничения, но дигиталният свят не познава граници.
Даваме възможност да направиш оглед на избран от теб имот през своя смартфон или компютър, независимо къде се намираш.  

Няма пандемия в социалните мрежи!
Възползвай се от възможността да зададеш всички свои въпроси в нашата Facebook – страница.  

„Дали ще закъсат агенциите за недвижими имоти и брокерите?
Категорично да! Но ще закъсат тези, на които клиентите нямат доверие.“, споделя още Страхил Иванов.

Не пропускай да научиш какви са перспективите на имотния пазар в България по време на пандемия от следващото видео!