Какво печелим и какво губим, когато прескочим брокер на недвижими имоти?

Все по-често във форумите или в социалните мрежи попадаме на хора, които обсъждат най-различни методи за т.нар. „прескачане на брокера на недвижими имоти“, с цел да спестят едно единствено нещо, а именно – процента комисионна.

Какво губим обаче, ако решим да не работим с брокер ?

Най-голямото преимущество при работата с брокер е комплексното обслужване и предоставянето на всички услуги на едно място.

Когато клиентът трябва да направи избор по едно и също време за банка, лицензиран оценител, нотариус, адвокат, преводач, дизайнер, геодезист и още много други, това може да доведе до много загубено време и главоболия.

Тук идва ролята на добрия брокер. Той работи с тези хора ежедневно, има изградена мрежа от контакти и може лесно да ви насочи кой от тях предоставя най-добрата услуга.

Познавайки добре различните райони, брокерът може да препоръча имот според вашите нужди и изисквания, да ви консултира за вида строителство и евентуални реконструкции, които могат да бъдат направени, да провери имота за наличието на евентуални тежести и да съдейства при изготвянето на всички необходими документи относно сделката, да води преговори, организира огледи, съдейства в преговорите между страните, както и за изготвянето на всички необходими документи за обезпечаване на сделката. Това са някои от основните предимства, които клиентът получава при ползване услугите на брокер.

Брокерът-професионалист ще ви предостави и възможност за разговор със застрахователни и кредитни консултанти, които ще ви съдействат при необходимост от финансиране и застраховане при вашата имотна седалка.

Всичко това спестява не само време, но и значителни усилия, нерви и намалява и риска да бъдете измамени от недоброжелатели или да попаднете в проблемна ситуация поради неинформираност.

Полезно видео по темата може да видите тук: